BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u dëshpëro dhe bëhu real Kush dëshiron jetë të bukur duhet të stoliset me këto dhjetë cilësi të bukura Na udhëzo në Rrugë të drejtëKërko furnizim, por mos u bëj makut Frytet e mëkatit Mos u dëshpëro, ka ilaç për gjithçka Sillu mirë me njerëzitFrika nga lakmia Recitoni vazhdimisht fjalët: "O Allah, ty të takon madhështia dhe nderi (Ja dhul-Xhelali vel-Ikram)" Mos u dëshpëro, nuk do të vdesësh pa ardhur çasti yt i vdekjesThemelet e lumturisë Shkaqet e lumturisë Mos u dëshpëro ngase e ke njohur Islamin Mos u dëshpëro për shkak të ndonjë të mete fizike, ajo nuk është pengesë në rrugën drejt suksesit Mos u dëshpëro, ti e beson Allahun Mos u dëshpëro, dynjaja nuk ia vlen këtë Mos u dëshpëro për të këqijat ngase nuk e di çka është urtësia dhe fshehtësia e ndodhisë Mos u dëshpëro kur të afrohet vdekja dhe dëgjo këtë tregim Mos u dëshpëro në momentet e fundit të jetës Ec nëpër tokën e gjerë të Allahut Ditët janë mashtruese Mos u dëshpëro nëse ke humbur një organ të trupit, sepse e ke pjesën tjetër të trupit Kënaqësia e largon pikëllimin Mos u dëshpëro, nëse ke mjaft ushqim Mos u dëshpëro, jeta është shumë më e shkurtër se sa pandeh Mos u dëshpëro, Allahu i përgjigjet pabesimtarit, e le më muslimanit dhe besimtarit Besimi është ilaçi më i mirë Mund të ndodhë që në fatkeqësi të ketë ndonjë dobi Mos u dëshpëro nëse nuk je si një person tjetër, nëse nuk je krijuar sipas modelit të tijMos u dëshpëro për shkak të vuajtjes, ngase ajo shpesh ka përfundim të mirë, e as për shkak të sprovës, ngase ajo shpesh është shpërblimMos u dëshpëro nëse ke një kothere bukë, një gllënjkë ujë dhe rroba të vjetruara Mos u çudit nga numri i madh i njerëzve të këqij, por me të mirët, edhe nëse janë të pakëtBota kështu është krijuar Mos u dëshpëro për shkak të sulmeve dhe të britmave kundër teje Mos u dëshpëro për gjëra të parëndësishme ngase kjo botë ka përplot sish Mos u dëshpëro përderisa e beson Allahun Jeta nuk e meriton pikëllimin tonëMos ndalo, mos hezito, por puno, përpiqu dhe mos rri kot Mos u brengos për shkak të këshillës së mirë e të dobishme, por pranoje Mos u dëshpëro ngase dëshpërimi të merr fuqinë dhe ta vdes trupin Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër Fjalët e dijetarëve dhe porositë nga përvojat e disa njerëzve Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohjeLibri është miku më i mirëMos u dëshpëro nëse dikush të harron, zemërohet me ty dhe nuk të ndihmon Mos u dëshpëro, ngase ke vëllezër dhe miq që të shprehin dashuri dhe besnikëriPërse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës Mos u dëshpëro dhe lexo këto rregulla bazë për lumturi Mos u dëshpëro për shkak të vështirësive Izolimi, vetmia dhe ndikimi pozitiv te njeriu Mos u identifiko me dikë tjetër! Mos u dëshpëro, gjithnjë ka gjëra të cilat e lehtësojnë vështirësinë Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit! Mos u dëshpëro me sjelljet e njerëzve ndaj teje por shikoje reagimin e tyre me KrijuesinMos u dëshpëro, ngase në vështirësitë dhe durimin e vuajtjeve qëndron rruga drejt fitores, lumturisë dhe suksesit Mos u dëshpëro nëse dëgjon fjalë të këqija, ngase lakmia është sëmundje e moçmeMos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe ndërgjegjësohu për vlerën e asaj për çka po mërzitesh Mos u dëshpëro dhe mos shiko ç’bëjnë njerëzia Mos u dëshpëro për shkak fjalëve të këqijve dhe të lakmitarëve Mos u dëshpëro për shkak të asaj çka pritet të ndodhëMos u dëshpëro për shkak të numrin të pakët të atyre që japin lëmoshë, ngase ata sjellin shpëtimMos u dëshpëro për ata që e mohojnë bamirësinë dhe diturinë tëndeMos u dëshpëro dhe merr atë që të ka dhënë Allahu Mos u dëshpëro dhe flaki tej brengat Mos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe mos e humb shpresën për mëshirën e Allahut Mos u dëshpëro dhe kujtoje vazhdimisht Allahun Mos u dëshpëro, por kërko shumë falje, ngase Zotit tënd i pëlqen të falë mëkate Mos u dëshpëro dhe prit dalje dhe shpëtim Mos u dëshpëro, ngase gjithçka tashmë është caktuar dhe është shkruar Mos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Mos u thyej nga gjra t parndsishme
Mos u thyej nga gjëra të parëndësishme
Aid el Karni
Sa shumë njerëz brengosen për gjëra banale dhe të parëndësishme!!!
Analizo vetëm hipokritët, sa mjerane janë brengat e tyre dhe sa të ngurta ndjenjat e tyre!?!
Këto janë fjalët e tyre:
"Mos shkoni në luftë nëpër vapë!"  
"Më liro dhe mos më ve në sprovë!"
"Shtëpitë tona janë të pambrojtura!" 
"Kemi frikë mos na godet ndonjë fatkeqësi."  
"Allahu dhe i Dërguari i Tij vetëm na kanë mashtruar kur na premtuan!" 
Sa të gjora dhe të poshtra janë arsyetimet e tyre! Sa fatkeq është shpirti i tyre! Ata më shumë brengosen për stomakun e vet, çfarë ka në pjatë, si duken shtëpitë e tyre, a kanë pallate. Shikimet e tyre kurrë nuk janë drejtuar në lartësi, në qiell plot qëllime të lartësuara. Ata sytë e vet kurrë nuk i kanë drejtuar kah yjet shkëlqyes. Brenga e tyre flet për shkallën e diturisë së tyre e cila nuk arrin më larg se mjeti udhëtues, veshmbathja dhe shtëpia.
     Numri më i madh i njerëzve ditë e net brengosen për shkak të mospajtimeve me burrin, gruan, djalin, të afërmin. E krejt kjo për shkak të ndonjë thashethemeje të shëmtuar ose ndonjë gjëje të parëndësishme. Këto janë brengat dhe telashet e tyre reale. Ata nuk kanë kurrfarë ambiciesh të larta me të cilat do të merreshin, nuk kanë qëllime madhore me të cilat do ta plotësonin kohën.
Të tillët deklarojnë: "Kur në enë s’ka ujë, atë e mbushë ajri."
Pikërisht kjo do të duhej të ishte arsye për të përsiatur lidhur me situatën ose gjënë e cila na shqetëson dhe na mundon.
Duhet të pyesim veten nëse është aq e rëndësishme sa t’na pushtojë kohën, mundin, mendimet, qetësinë, nervat dhe jetën. Nëse i dorëzohemi gjërave të parëndësishme, bashkëveprimi ynë me kohën është i dëmshëm dhe i padobishëm. Ky në të vërtetë është shkatërrim i madh.
Psikologët deklarojnë: "Në çdo gjë duhet pasur një kufi të arsyeshëm."
Prandaj, beso në vërtetësinë e këtyre fjalëve të Allahut të lartësuar:
"Allahu i ka caktuar çdo gjëje afatin dhe masën."
Prandaj çdo situatë dhe problem e vlerëso me mend, duke ia dhënë masën dhe vlerën e drejtë. Nga ana tjetër, ji shumë i kujdesshëm dhe largohu nga teprimet, dhuna e padrejtësia.
Kujto vetëm shokët e mirë të të Dërguarit, brenga më e madhe e cilëve ishte të japin betimin nën pemë dhe për këtë e fituan kënaqësinë e Allahut. Në mesin e tyre ishte një njeri për të cilin ishte më me rëndësi deveja dhe për këtë ishte vonuar, andaj u bë i urryer dhe i përçmuar.
Prandaj, vëllai im, mos ia vër veshin gjërave të parëndësishme dhe mos iu përkushto fare atyre. Vetëm kështu do të largosh brengat duke e kthyer lumturinë dhe gëzimin.
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com