BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE LUTJET E JETËS KËSHILLA
UrtësiNisu për në namaz Fama dhe e keqja që vjen prej saj Prej nga është sajuar lumturia Ne na mjafton Allahu, sa mbrojtës i bukur është Ai Vështirësitë pastrojnë nga mëkatet Makutëria nuk sjell asgjë Përse nuk i shikoni krijesat si janë krijuarHulumto bukuritë e gjithësisë Fyerja dhe sharja nuk mund të dëmtojnë Mos u friko nga qyqarët dhe alarmet e tyre të rreme Shtrati me dhe i Sufjan eth-Theurit Shija e ëmbël e lirisë Lidhur me përcaktimin Konditat për qetësi të shpirtit Lidhu vetëm me Allahun Kujdes me pasurinë, "nuk dështon ai që planifikon" Njerëzit shpesh janë kundër teje, jo për ty Istigfari hap çdo derë Depresioni është derë drejt vetëvrasjes Mos u dekurajo, kjo është rrugë e shkatërrimit Mos u dëshpëro ngase çdo e keqe do të kalojë Mos u dëshpëro dhe bëhu real Kush dëshiron jetë të bukur duhet të stoliset me këto dhjetë cilësi të bukura Na udhëzo në Rrugë të drejtëKërko furnizim, por mos u bëj makut Frytet e mëkatit Mos u dëshpëro, ka ilaç për gjithçka Sillu mirë me njerëzitFrika nga lakmia Recitoni vazhdimisht fjalët: "O Allah, ty të takon madhështia dhe nderi (Ja dhul-Xhelali vel-Ikram)" Mos u dëshpëro, nuk do të vdesësh pa ardhur çasti yt i vdekjesThemelet e lumturisë Shkaqet e lumturisë Mos u dëshpëro ngase e ke njohur Islamin Mos u dëshpëro për shkak të ndonjë të mete fizike, ajo nuk është pengesë në rrugën drejt suksesit Mos u dëshpëro, ti e beson Allahun Mos u dëshpëro, dynjaja nuk ia vlen këtë Mos u dëshpëro për të këqijat ngase nuk e di çka është urtësia dhe fshehtësia e ndodhisë Mos u dëshpëro kur të afrohet vdekja dhe dëgjo këtë tregim Mos u dëshpëro në momentet e fundit të jetës Ec nëpër tokën e gjerë të Allahut Ditët janë mashtruese Mos u dëshpëro nëse ke humbur një organ të trupit, sepse e ke pjesën tjetër të trupit Kënaqësia e largon pikëllimin Mos u dëshpëro, nëse ke mjaft ushqim Mos u dëshpëro, jeta është shumë më e shkurtër se sa pandeh Mos u dëshpëro, Allahu i përgjigjet pabesimtarit, e le më muslimanit dhe besimtarit Besimi është ilaçi më i mirë Mund të ndodhë që në fatkeqësi të ketë ndonjë dobi Mos u dëshpëro nëse nuk je si një person tjetër, nëse nuk je krijuar sipas modelit të tijMos u dëshpëro për shkak të vuajtjes, ngase ajo shpesh ka përfundim të mirë, e as për shkak të sprovës, ngase ajo shpesh është shpërblimMos u dëshpëro nëse ke një kothere bukë, një gllënjkë ujë dhe rroba të vjetruara Mos u çudit nga numri i madh i njerëzve të këqij, por me të mirët, edhe nëse janë të pakëtBota kështu është krijuar Mos u dëshpëro për shkak të sulmeve dhe të britmave kundër teje Mos u dëshpëro për gjëra të parëndësishme ngase kjo botë ka përplot sish Mos u dëshpëro përderisa e beson Allahun Jeta nuk e meriton pikëllimin tonëMos ndalo, mos hezito, por puno, përpiqu dhe mos rri kot Mos u brengos për shkak të këshillës së mirë e të dobishme, por pranoje Mos u dëshpëro ngase dëshpërimi të merr fuqinë dhe ta vdes trupin Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër Fjalët e dijetarëve dhe porositë nga përvojat e disa njerëzve Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohjeLibri është miku më i mirëMos u dëshpëro nëse dikush të harron, zemërohet me ty dhe nuk të ndihmon Mos u dëshpëro, ngase ke vëllezër dhe miq që të shprehin dashuri dhe besnikëriPërse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës Mos u dëshpëro dhe lexo këto rregulla bazë për lumturi Mos u dëshpëro për shkak të vështirësive Izolimi, vetmia dhe ndikimi pozitiv te njeriu Mos u identifiko me dikë tjetër! Mos u dëshpëro, gjithnjë ka gjëra të cilat e lehtësojnë vështirësinë Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit! Mos u dëshpëro me sjelljet e njerëzve ndaj teje por shikoje reagimin e tyre me KrijuesinMos u dëshpëro, ngase në vështirësitë dhe durimin e vuajtjeve qëndron rruga drejt fitores, lumturisë dhe suksesit Mos u dëshpëro nëse dëgjon fjalë të këqija, ngase lakmia është sëmundje e moçmeMos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe ndërgjegjësohu për vlerën e asaj për çka po mërzitesh Mos u dëshpëro dhe mos shiko ç’bëjnë njerëzia Mos u dëshpëro për shkak fjalëve të këqijve dhe të lakmitarëve Mos u dëshpëro për shkak të asaj çka pritet të ndodhëMos u dëshpëro për shkak të numrin të pakët të atyre që japin lëmoshë, ngase ata sjellin shpëtimMos u dëshpëro për ata që e mohojnë bamirësinë dhe diturinë tëndeMos u dëshpëro dhe merr atë që të ka dhënë Allahu Mos u dëshpëro dhe flaki tej brengat Mos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe mos e humb shpresën për mëshirën e Allahut Mos u dëshpëro dhe kujtoje vazhdimisht Allahun Mos u dëshpëro, por kërko shumë falje, ngase Zotit tënd i pëlqen të falë mëkate Mos u dëshpëro dhe prit dalje dhe shpëtim Mos u dëshpëro, ngase gjithçka tashmë është caktuar dhe është shkruar Mos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Dita sht vetm e jotja
Dita është vetëm e jotja
Aid el Karn
Dita është vetëm e jotja

O njeri, kur të zgjohesh, mos e prit natën. Do të jetosh vetëm këtë ditë, jo të kaluarën e cila ka shkuar bashkë me të mirën dhe të keqen tënde, e as të ardhmen e cila tek duhet të vijë. Dielli me siguri do të ngrohë vetëm sot. Dije se gjithë jeta jote është përkufizuar në një ditë. Andaj të gjitha mendimet tuaja i përqendro vetëm në ditën e sotme, sikur je lindur në të dhe do të vdesësh në të.
Në të kundërtën jeta jote do të jetë në udhëkryq midis opsesionit për të shkuarën, brengat dhe telashet e saj, e pritjes së të ardhmes, fantazmave dhe mirazheve pasionante të saj. Tërë koncentrimin, përpjekjen, kreativitetin dhe zellin orientoje vetëm për ditën në të cilën jeton.
Sot duhet t’i kryesh lutjet, të lexosh hollësisht dhe ta kuptosh Kuranin, të mësosh me themel, ta përmendësh Allahun me zemër, të jesh i matur në të gjitha gjërat, i matur në sjellje me njerëz, i kënaqur me atë që e ke, të kujdesesh për pamjen tënde, ta ruash shëndetin dhe të jesh në dobi të tjerëve.
Në ditën në të cilën jeton, sistemoje kohën. Nga një minutë bëje një vit, nga sekondat - muaj. Në të mbjell mirësi, jep shembull të mirë, kërko falje për mëkate, kujto Zotin, përgatitu për rrugën në botën tjetër.
Në këtë ditë jeto i lumtur dhe i gëzuar, i qetë dhe i sigurt, kënaqu me furnizimin që të është dhuruar, me gruan, fëmijët, punën, shtëpinë, diturinë dhe pozitën në të cilën je.
"Merre atë që po ta jap dhe ji mirënjohës për të!"
Këtë ditë kaloje pa pikëllim, shqetësim, zemërim dhe lakmi.
Skalit në zemër një fjali dhe ta kesh në mendje gjithnjë: "Kjo ditë është vetëm e jotja."
Kur ta hash bukën e ngrohtë dhe të freskët sot, dëm nuk do të kesh nga buka e ftohtë dhe e mykur e djeshme, as nga ajo e nesërme që e pret.
Përse po pikëllohesh për ujin e papijshëm të djeshëm, edhe brengosesh për atë të nesërm, kur pi ujin e freskët dhe të mirë sot?
Nëse në shpirtin tënd mbjell vullnet të pathyeshëm dhe të fortë, ajo do ta pranojë faktin që "jeton vetëm sot". Atëherë do të shfrytëzoje çdo moment të kësaj dite që për vete ta ndërtosh, shfrytëzosh talentin dhe ta përmirësosh punën.
Prandaj thuaj: Sot do të flas vetëm mirë, nuk do të shaj, nuk do të fyej, nuk do të flasë fjalë të pahijshme e as që do të përgojoj të tjerët. Vetëm për këtë ditë do ta rregulloj shtëpinë, sepse nuk dua parregullsi dhe tollovi por rregull dhe pastërti.
Vetëm për të sotmen jetoj, andaj do të kujdesem për pastërtinë e turpit, për rregullimin e fizionomisë sime dhe për maturi në sjellje, në ecje dhe në fjalë.
Vetëm për të sotmen jetoj, andaj do të përpiqem që t’i bindem Zotit tim, që t’i kryej lutjet sa më mirë, të kryej sa më shumë vepra të mira, të shoqërohem sa më shumë me Kuran dhe të lexoj e studioj ndonjë libër të dobishëm.
Vetëm për të sotmen jetoj, prandaj në zemrën time do të mbjell farën e së mirës dhe do ta pastroj nga barojat, nga të këqijat dhe nga mëkati, do e zhvesh nga mendjelartësia, egoizmi, hipokrizia, lakmia, urrejtja, smira dhe mendimet e këqija.
Vetëm për të sotmen jetoj, andaj do të jem i dobishëm për të tjerët, do të bëhem shembull për të mirë, do ta vizitoj të sëmurin, do të përcjell xhenaze, do ta drejtoj të humburin, do ta ushqej të uriturin, do ta ndihmoj njeriun në nevojë, do ta mbroj atë që i bëhet e padrejtë, do të ndërhyj për të dobëtit, do ta ngushëlloj fatkeqin, do të tregoj respekt për dijetarin, do të jem i mëshirshëm ndaj të rinjve dhe do të nderoj të moshuarit.
Vetëm për të sotmen jetoj, kurse e shkuara ka përfunduar, është zhdukur, ka perënduar si dielli. Prandaj nuk do të qaj më për të, nuk do t’i kushtoj asnjë moment të vëmendjes sime ngase na ka braktisur, ka shkuar dhe nuk do të kthehet kurrë më.
Kurse sa i përket të ardhmes, ajo është mister, andaj nuk dëshiroj të lodhem me fantazi dhe me ëndrra, nuk do t’ia dorëzoj shpirtin iluzioneve, ngase e nesërmja s’është asgjë, ende nuk është krijuar, e as që ka ndonjë kujtim.
O njeri, kjo ditë është vetëm e jotja. Sa e bukur është kjo fjali që ndodhet në fjalorin e lumturisë për atë që dëshiron jetë më të rehatshme dhe më të ndritshme.
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com