BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u brengos për shkak të këshillës së mirë e të dobishme, por pranoje Mos u dëshpëro ngase dëshpërimi të merr fuqinë dhe ta vdes trupin Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër Fjalët e dijetarëve dhe porositë nga përvojat e disa njerëzve Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohjeLibri është miku më i mirëMos u dëshpëro nëse dikush të harron, zemërohet me ty dhe nuk të ndihmon Mos u dëshpëro, ngase ke vëllezër dhe miq që të shprehin dashuri dhe besnikëriPërse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës Mos u dëshpëro dhe lexo këto rregulla bazë për lumturi Mos u dëshpëro për shkak të vështirësive Izolimi, vetmia dhe ndikimi pozitiv te njeriu Mos u identifiko me dikë tjetër! Mos u dëshpëro, gjithnjë ka gjëra të cilat e lehtësojnë vështirësinë Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit! Mos u dëshpëro me sjelljet e njerëzve ndaj teje por shikoje reagimin e tyre me KrijuesinMos u dëshpëro, ngase në vështirësitë dhe durimin e vuajtjeve qëndron rruga drejt fitores, lumturisë dhe suksesit Mos u dëshpëro nëse dëgjon fjalë të këqija, ngase lakmia është sëmundje e moçmeMos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe ndërgjegjësohu për vlerën e asaj për çka po mërzitesh Mos u dëshpëro dhe mos shiko ç’bëjnë njerëzia Mos u dëshpëro për shkak fjalëve të këqijve dhe të lakmitarëve Mos u dëshpëro për shkak të asaj çka pritet të ndodhëMos u dëshpëro për shkak të numrin të pakët të atyre që japin lëmoshë, ngase ata sjellin shpëtimMos u dëshpëro për ata që e mohojnë bamirësinë dhe diturinë tëndeMos u dëshpëro dhe merr atë që të ka dhënë Allahu Mos u dëshpëro dhe flaki tej brengat Mos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe mos e humb shpresën për mëshirën e Allahut Mos u dëshpëro dhe kujtoje vazhdimisht Allahun Mos u dëshpëro, por kërko shumë falje, ngase Zotit tënd i pëlqen të falë mëkate Mos u dëshpëro dhe prit dalje dhe shpëtim Mos u dëshpëro, ngase gjithçka tashmë është caktuar dhe është shkruar Mos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Kujto Xhenetin, hapsira e t cilit sht sa qiejt dhe Toka
Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka
Aid el Karni
Nëse ndonjëherë në këtë shtëpi kalimtare je i uritur, të kap skamja, sëmuresh apo të poshtërojnë, të bëjnë padrejtësi dhe nëse të sulen telashe të njëpasnjëshme, kujto Xhenetin. Nëse këtë bindje e mbart fort në mendje dhe punon në këtë drejtim, disfatat tua do të shndërrohen në fitore kurse humbjet - në shpërblime.
Njerëzit më të mençur janë ata që punojnë për botën tjetër, ngase ahireti është më i mirë dhe është i përjetshëm.
 Më të marrët janë ata të cilët këtë botë e konsiderojnë prehje të tyre, shtëpi dhe strehë e të gjitha dëshirave. Ata frikësohen më shumë kur pasojnë ditë të vështira, pendohen më së shumti kur ndodh ndonjë e keqe, ngase për ta ekziston vetëm kjo jetë e gjorë dhe kalimtare. Ata dinë vetëm për këtë shtëpi të përkohshme, vetëm për të angazhohen dhe nuk mendojnë për asgjë tjetër. Andaj nuk dëshirojnë që diçka t’ua prishë lumturinë dhe gëzimin.
Sikur të kishim mundësi të hiqnim tendat nga zemrat e tyre dhe perdet e injorancës nga sytë, do të siguronin për vete shtëpinë e përjetshme me të gjitha të mirat, me xhevahire dhe saraje në to. Do të dëgjonin dhe do të ishin të mahnitur me zërin e shpalljes së vërtetë. Pasha Allahun, kjo është shtëpia dhe vendbanimi i përhershëm për të cilin duhet brengosur, të cilin duhet synuar dhe për të cilin duhet punuar.
A jemi thelluar ndonjëherë në përshkrimin e banorëve të Xhenetit. Për ta nuk ka pikëllim, sëmundje apo vdekje. Ata janë gjithnjë të rinj, me rroba të shkëlqyera, në dhoma nëpër muret e cilave shihet se çfarë ka brenda.
Në Xhenet ka gjëra që syri nuk i ka parë, veshi nuk i ka dëgjuar dhe as që mendja e njeriut nuk ka mundur t`i imagjinoj. Kalorësi në të do të udhëtojë prej një peme te tjetra njëqind vjet. Tendat do të jenë të gjata shtatëdhjetë mile.
Në Xhenet ka lumenj të mrekullueshëm, pallate të praruara, fryte afër dorës. Në të janë burimet e ujit që rrjedhin, edhe divane të çmuara, edhe kupa të vendosura, si dhe qilima të shtruar. Aty është gëzimi i plotë, lumturia e vërtetë. Ai është vend dhe strehë e të gjitha dëshirave.
Përse nuk mendojmë për këtë?!
Përse nuk i përkushtohemi kësaj?!
Sikur gjithçka të mbaronte me këtë botë, kjo do të ishte fatkeqësi e madhe dhe vuajtje e padurueshme. Prandaj, të mos pikëllohen njerëzit që jetojnë në skamje, varfëri, telashe dhe sprova dhe le të kryejnë vepra të mira. Kështu do të vendosen në Xhenetin e Allahut, duke shijuar afërsinë e Tij dhe shenjtërinë e emrave të Tij.
"Paqja qoftë me ju, ngase keni qenë durimtarë, e sa i mrekullueshëm është vendbanimi më i bukur!"  
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com