BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u brengos për shkak të këshillës së mirë e të dobishme, por pranoje Mos u dëshpëro ngase dëshpërimi të merr fuqinë dhe ta vdes trupin Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër Fjalët e dijetarëve dhe porositë nga përvojat e disa njerëzve Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohjeLibri është miku më i mirëMos u dëshpëro nëse dikush të harron, zemërohet me ty dhe nuk të ndihmon Mos u dëshpëro, ngase ke vëllezër dhe miq që të shprehin dashuri dhe besnikëriPërse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës Mos u dëshpëro dhe lexo këto rregulla bazë për lumturi Mos u dëshpëro për shkak të vështirësive Izolimi, vetmia dhe ndikimi pozitiv te njeriu Mos u identifiko me dikë tjetër! Mos u dëshpëro, gjithnjë ka gjëra të cilat e lehtësojnë vështirësinë Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit! Mos u dëshpëro me sjelljet e njerëzve ndaj teje por shikoje reagimin e tyre me KrijuesinMos u dëshpëro, ngase në vështirësitë dhe durimin e vuajtjeve qëndron rruga drejt fitores, lumturisë dhe suksesit Mos u dëshpëro nëse dëgjon fjalë të këqija, ngase lakmia është sëmundje e moçmeMos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe ndërgjegjësohu për vlerën e asaj për çka po mërzitesh Mos u dëshpëro dhe mos shiko ç’bëjnë njerëzia Mos u dëshpëro për shkak fjalëve të këqijve dhe të lakmitarëve Mos u dëshpëro për shkak të asaj çka pritet të ndodhëMos u dëshpëro për shkak të numrin të pakët të atyre që japin lëmoshë, ngase ata sjellin shpëtimMos u dëshpëro për ata që e mohojnë bamirësinë dhe diturinë tëndeMos u dëshpëro dhe merr atë që të ka dhënë Allahu Mos u dëshpëro dhe flaki tej brengat Mos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe mos e humb shpresën për mëshirën e Allahut Mos u dëshpëro dhe kujtoje vazhdimisht Allahun Mos u dëshpëro, por kërko shumë falje, ngase Zotit tënd i pëlqen të falë mëkate Mos u dëshpëro dhe prit dalje dhe shpëtim Mos u dëshpëro, ngase gjithçka tashmë është caktuar dhe është shkruar Mos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Nuk jan t gjitha problemet e ksaj bote problemet tua
Nuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tua
Aid el Karni
Janë një grup njerëzish që zakonisht lodhen me problemet e botës. Ata edhe kur gjenden në shtrat mundohen të organizojnë botën dhe rrethanat në të, ndonëse nuk mund të bëjnë asgjë. Ata thjesht treten në ngjarjet e mëdha që i rrethojnë. Janë të zemëruar kur bëhet ndonjë shtrenjtim në vend. Janë të vrenjtur kur nuk ka shi. Bëjnë zhurmë kur devalvon valuta në shtetin e tyre. Të tillët janë në telashe dhe në shqetësime të përhershme.
"Dhe mendojnë se çdo britmë është kundër tyre."  
Prandaj, të këshilloj që të mos shqetësohesh për shkak të gjithë atyre problemeve ekzistuese në tokë. Lëri që disa gjëra thjeshtë të ndodhin, e që ti të mos brengosesh dhe të mos mendosh për to. Disa njerëz e kanë zemrën si sfungjeri, ajo i pi të gjitha zërat dhe lajmet e dyshimta, shqetësohet për shkak të imtësive, fërgëllon nga tregime të ndryshme dhe merakoset për çdo gjë. Zemra e tillë mund ta thyejë tërësisht pronarin e vet dhe t’ia rrënojë jetën.
Njerëzit të cilët kanë qëndrim të arsyeshëm ndaj jetës dhe që e ndjekin të vërtetën i shfrytëzojnë porositë dhe këshillat, gjë që ua shton besimin. Nga ana tjetër, ngjarjet dhe ndodhitë e ndryshme vetëm shtojnë shqetësimet te personat nervozë dhe naivë. Prandaj, zemra e guximshme është më e dobishme në luftë kundër vështirësive dhe situatave stresuese.
Personi i guximshëm dhe që s’ka frikë është i patundur, me bindje të fortë, zemërgjerë, i qetë dhe i matur, gjersa qyqari "vdes" disa herë në ditë për shkak të pritjeve, frikës, brengës e iluzioneve të shumta. Nëse dëshiron jetë të qetë, atëherë ballafaqohu me realitetin me guxim dhe ftohtësi, mos të mashtrojnë ata të cilët nuk besojnë dhe mos të mundojnë ajo çka intrigojnë ata. Bëhu më i fortë sesa ngjarjet, më i fuqishëm sesa shtrëngata e krizat dhe më i qëndrueshëm sesa presionet. Të mjerët ata që i kanë zemrat e dobëta dhe të shqetësuara, ata i frikon çdo ditë e re.
"Dhe do të duken, me siguri, që e duan jetën më shumë se të gjithë njerëzit tjerë" 
"Kurse janë të guximshëm ata që besojnë në mbrojtjen e Allahut dhe janë të sigurt për premtimin e Tij, e pastaj Allahu lëshoi mbi ta qetësi." 
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com