BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u dëshpëro ngase çdo e keqe do të kalojë Mos u dëshpëro dhe bëhu real Kush dëshiron jetë të bukur duhet të stoliset me këto dhjetë cilësi të bukura Na udhëzo në Rrugë të drejtëKërko furnizim, por mos u bëj makut Frytet e mëkatit Mos u dëshpëro, ka ilaç për gjithçka Sillu mirë me njerëzitFrika nga lakmia Recitoni vazhdimisht fjalët: "O Allah, ty të takon madhështia dhe nderi (Ja dhul-Xhelali vel-Ikram)" Mos u dëshpëro, nuk do të vdesësh pa ardhur çasti yt i vdekjesThemelet e lumturisë Shkaqet e lumturisë Mos u dëshpëro ngase e ke njohur Islamin Mos u dëshpëro për shkak të ndonjë të mete fizike, ajo nuk është pengesë në rrugën drejt suksesit Mos u dëshpëro, ti e beson Allahun Mos u dëshpëro, dynjaja nuk ia vlen këtë Mos u dëshpëro për të këqijat ngase nuk e di çka është urtësia dhe fshehtësia e ndodhisë Mos u dëshpëro kur të afrohet vdekja dhe dëgjo këtë tregim Mos u dëshpëro në momentet e fundit të jetës Ec nëpër tokën e gjerë të Allahut Ditët janë mashtruese Mos u dëshpëro nëse ke humbur një organ të trupit, sepse e ke pjesën tjetër të trupit Kënaqësia e largon pikëllimin Mos u dëshpëro, nëse ke mjaft ushqim Mos u dëshpëro, jeta është shumë më e shkurtër se sa pandeh Mos u dëshpëro, Allahu i përgjigjet pabesimtarit, e le më muslimanit dhe besimtarit Besimi është ilaçi më i mirë Mund të ndodhë që në fatkeqësi të ketë ndonjë dobi Mos u dëshpëro nëse nuk je si një person tjetër, nëse nuk je krijuar sipas modelit të tijMos u dëshpëro për shkak të vuajtjes, ngase ajo shpesh ka përfundim të mirë, e as për shkak të sprovës, ngase ajo shpesh është shpërblimMos u dëshpëro nëse ke një kothere bukë, një gllënjkë ujë dhe rroba të vjetruara Mos u çudit nga numri i madh i njerëzve të këqij, por me të mirët, edhe nëse janë të pakëtBota kështu është krijuar Mos u dëshpëro për shkak të sulmeve dhe të britmave kundër teje Mos u dëshpëro për gjëra të parëndësishme ngase kjo botë ka përplot sish Mos u dëshpëro përderisa e beson Allahun Jeta nuk e meriton pikëllimin tonëMos ndalo, mos hezito, por puno, përpiqu dhe mos rri kot Mos u brengos për shkak të këshillës së mirë e të dobishme, por pranoje Mos u dëshpëro ngase dëshpërimi të merr fuqinë dhe ta vdes trupin Mos u dëshpëro kur të godet dhembja por pyet veten Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër Fjalët e dijetarëve dhe porositë nga përvojat e disa njerëzve Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohjeLibri është miku më i mirëMos u dëshpëro nëse dikush të harron, zemërohet me ty dhe nuk të ndihmon Mos u dëshpëro, ngase ke vëllezër dhe miq që të shprehin dashuri dhe besnikëriPërse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës Mos u dëshpëro dhe lexo këto rregulla bazë për lumturi Mos u dëshpëro për shkak të vështirësive Izolimi, vetmia dhe ndikimi pozitiv te njeriu Mos u identifiko me dikë tjetër! Mos u dëshpëro, gjithnjë ka gjëra të cilat e lehtësojnë vështirësinë Mos u dëshpëro për shkak të furnizimit! Mos u dëshpëro me sjelljet e njerëzve ndaj teje por shikoje reagimin e tyre me KrijuesinMos u dëshpëro, ngase në vështirësitë dhe durimin e vuajtjeve qëndron rruga drejt fitores, lumturisë dhe suksesit Mos u dëshpëro nëse dëgjon fjalë të këqija, ngase lakmia është sëmundje e moçmeMos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe ndërgjegjësohu për vlerën e asaj për çka po mërzitesh Mos u dëshpëro dhe mos shiko ç’bëjnë njerëzia Mos u dëshpëro për shkak fjalëve të këqijve dhe të lakmitarëve Mos u dëshpëro për shkak të asaj çka pritet të ndodhëMos u dëshpëro për shkak të numrin të pakët të atyre që japin lëmoshë, ngase ata sjellin shpëtimMos u dëshpëro për ata që e mohojnë bamirësinë dhe diturinë tëndeMos u dëshpëro dhe merr atë që të ka dhënë Allahu Mos u dëshpëro dhe flaki tej brengat Mos u dëshpëro, përderisa u bën mirë njerëzve! Mos u dëshpëro dhe mos e humb shpresën për mëshirën e Allahut Mos u dëshpëro dhe kujtoje vazhdimisht Allahun Mos u dëshpëro, por kërko shumë falje, ngase Zotit tënd i pëlqen të falë mëkate Mos u dëshpëro dhe prit dalje dhe shpëtim Mos u dëshpëro, ngase gjithçka tashmë është caktuar dhe është shkruar Mos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Mos prit mirnjohje nga askush
Mos prit mirënjohje nga askush
Aid el Karni
Mos prit mirënjohje nga askush

Allahu njerëzit i ka krijuar që Ta përmendin dhe Ta kujtojnë. Ai u ka dhënë furnizim që Ta falënderojnë. Por, numri më i madh i njerëzve nuk mendon për Atë dhe e falënderon dikë tjetër në vend të Tij.
Ndjenjat e jobesnikërisë, të mohimit dhe të shpërfilljes së të mirave i kaplojnë shpirtrat, andaj mos u habit nëse disa njerëz e mohojnë ndonjë vepër tënde të mirë apo e shpërfillin bamirësinë tënde dhe i harrojnë mirësitë tua. Përkundrazi, vetëm për shkakun se u kë bërë ndonjë të mirë, prit që armiqtë të sulmojë, të lakmojnë dhe të urrejnë.
"Kurse të qortojnë vetëm ngase Allahu nga begatia e Tij edhe i Dërguari i Tij të kanë bërë të pasur."
Nëse shikon në librin e kësaj jete, do të hasësh në të tregimin për babanë, i cili e ka rritur djalin e tij, e ka ushqyer, veshur, mësuar, i cili ka qëndruar zgjuar në mënyrë që i biri të flejë, ka qenë i etur që ai të ketë ujë, është lodhur në mënyrë që ai të pushojë. Mirëpo, kur djali u rrit dhe u forcua, ndaj babait sillet si ndaj qenit qeros, duke e poshtëruar, urryer, qortuar, turpëruar dhe rrahur.
Andaj le të qetësohen ata mirësinë e të cilëve shumë njerëz e kanë urryer dhe e kanë injoruar dhe vullneti i të cilit është shuar. Le të gëzohen për shpërblimin, të cilin do ta marrin nga Ai, thesaret e të Cilit nuk shterojnë. Me kot fjalë të hidhura nuk dëshiroj të prapësoj nga kryerja e veprave të mira, por të këshilloj të jesh i gatshëm për mohimin e bamirësisë që e kryeni. Andaj mos bjer në pikëllim kur shikon njerëzit duke e bërë këtë.
Veprat e mira kryej në emër të Allahut, ngase sidoqoftë ti je fituesi. Kështu nuk do të pengojë mohimi i tyre, e as urrejtja. Pastaj falëndero Allahun sepse je bamirës, ndërsa ata janë mëkatarë, për këtë arsye dora e cila jep është më e mirë dhe më e dashur për Zotin sesa ajo që është e shtrënguar.
"Juve ju ushqejmë vetëm për hir të fytyrës së Allahut, nga ju as mirënjohje e as falënderim nuk kërkojmë!"
Shumë njerëz të arsyeshëm nuk mund ta kuptojnë përse ka shumë të atillë që i mohojnë të mirat, sikur të mos ishin fjalët e Lavdiplotit me të cilat e përshkruan këtë lloj të njerëzve:
"Ai vazhdon, sikur të mos Na jetë drejtuar me lutje për shkak të këqijave që e kishin goditur. Kështu jobesimtarëve u duket e bukur ajo që e bëjnë."
Prandaj mos u habit kur një njeriu të paarsyeshëm i dhuron një laps, kurse ai me të shkruan ndonjë fyerje kundër teje, apo nëse i dhuron një shkop të bukur në të cilin mund të mbështet dhe të ruaj bagëtinë, ndërsa ai me të mundohet ta këput kokën.
Ky është princip i njerëzve të pa ndërgjegjshëm kur është fjala për të mirat e Allahut, andaj çka mund të presim unë dhe ti?!
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com