BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Plotso kohn e lir me pun
Plotëso kohën e lirë me punë
Aid el Karni
Njerëzit bjerrakohës mes nesh përhapin lajme të rreme dhe përgojojnë, ngase truri i tyre është i paangazhuar. Janë të kënaqur të qëndrojnë me ata që nuk angazhohen.
"Kënaqen të jenë me ata që nuk shkojnë në luftë, zemrat e tyre janë të vulosura e ata nuk e kuptojnë!"
Kur njeriu nuk punon, mendja e tij nuk është më produktive dhe i ngjan makinës që del jashtë kontrollit dhe ngarend gjithandej pa vozitës.
Nëse ndonjëherë ndjehesh bosh dhe i papunë, duhet të merakosesh shumë, sepse do të vijnë në mend të gjitha imazhet nga e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja. Këshilla ime është që në situata të tilla t’i përkushtohesh ndonjë pune produktive. Kjo është më mirë se sa të gjurmosh në të shkuarën, ngase ajo ka kaluar dhe prej saj nuk ka më dobi.
Kotësia është sikur dënimet e ngadalshme që aplikohen në burgjet e Kinës, ku të burgosurin e vendosin nën një enë në të cilën çdo minutë pikon nga një pikë, në momentet e pritjes së pikës të burgosurit çmenden.
Papunësia është e njëjtë me shkujdesjen, ndërsa ajo është si një hajn me përvojë, viktima e të cilit është mendja jote. Andaj fillo që tani, falu, lexo Kuran, përmende Allahun, studio, shkruaj, rregullo tavolinën e punës, shtëpinë, ose ndihmo të tjerët duke e përmbushur kohën e lirë.
Prite kotësinë me shpatën e zellit. Kështu do të fitosh 50% të lumturisë për vetëm një vepër, e këtë ta garantojnë të gjithë mjekët e kësaj bote. Shiko se si fshatarët, bukëpjekësit e ndërtuesit gjithnjë këndojnë nga lumturia si zogj, ndërkohë që ti qëndron i shtrirë në shtrat i shqetësuar dhe me lot.
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com