BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Prano jetn ashtu si sht
Prano jetën ashtu siç është
Aid el Karni
Jeta në këtë botë ka shije të hidhur, ajo është plot vuajtje dhe ditë të vështira. Ajo nuk është një ngjyrëshe, alternohen e mira dhe keqja, vështirësitë dhe qetësia, kurse ti duhet të përpiqesh.
Nuk do të gjesh në të prindër, grua, miq, shtëpi dhe punë të përsosur. Të gjitha këto gjëra dikur do të zhgënjejnë, kurse ti shuaje vapën me ujë dhe të keqen me të mirë. Vetëm kështu do ta ruash vetën. Allahu ka dashur që kjo botë, të jetë pikëtakim gjërash, llojesh, grupesh dhe qëndrimesh të kundërta. Në të bashkohen e mira dhe e keqja, rregulli dhe parregullsia, gëzimi dhe pikëllimi, në mënyrë që në fund tërë mirësia, gëzimi dhe rregulli të përfundojnë në Xhenet, kurse krejt e keqja, parregullsia dhe pikëllimi të takohen në Xhehenem.
Në një hadith i Dërguari (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), thotë:
"Dynjaja është e mallkuar dhe gjithçka në të është e mallkuar me përjashtim të përmendurit e Allahut dhe asaj që kryhet për hir të afërsisë së Tij, dijetarëve dhe mësuesve."
Prandaj, jeto në realitetin tënd, mos u mashtro nga iluzionet dhe mos fluturo në botën ideale. Pranoje dynjanë ashtu siç është.
Harmonizo shpirtin tënd me jetën tënde dhe me ambientin, do të kuptosh se nuk ka miq e gjëra të përsosura, sepse përsosmëria, harmonia dhe pastërtia e plotë nuk janë karakteristikë e kësaj bote.
Dije se nuk ka bashkëshorte të përsosur, ngase në hadith thuhet:
"Besimtari nuk duhet ta urrejë gruan për shkak të ndonjë vetie të saj të papëlqyer, nëse ajo ka veti që i pëlqejnë."
Duhet të mendojmë mirë dhe të vlerësojmë gjendjen në të cilën jetojmë. Duhet të falim, të jemi zemërgjerë, t’i largohemi vështirësive dhe nganjëherë të mbyllim sytë para fakteve. E jona është të kemi një synim dhe që disa gjëra t’i injorojmë.
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com