BALLINA VIDEO URTËSI POROSI HYJNORE CICËRIMA PROFETIKE KËSHILLA
UrtësiMos u dëshpëro ngase Zoti yt falë mëkate dhe pranon pendime Tejkalo shqetësimet dhe brengat Dëboje mërzinë nga jeta jote Lumturia e shokëve të të Dërguarit (paqja e Allahut qoftë mbi ta) Frenimi i emocioneve Arti i të qenit i lumtur E mira e diturisëBuzëqeshu Pikëllimi me Islam nuk është i lejuar as i preferuarDhe kështu u bëmë popullin më të drejtë Kujto Xhenetin, hapësira e të cilit është sa qiejt dhe Toka Ji i kënaqur me atë çfarë të ka caktuar Allahu, do të jesh njeriu më i pasur Mos u thyej nga gjëra të parëndësishmeNuk janë të gjitha problemet e kësaj bote problemet tuaDurimi është pasuri Thuaj: Udhëtoni nëpër Tokë Namazi, namazi... Merr mësim nga ata që janë në sprovë Prano jetën ashtu siç është Kur përmendet Allahu, zemrat vërtet qetësohen! Merre mjaltin por mos e thyej kosheren Besimi është vetë jeta! Dhuratë nga Allahu Shtëpia le të jetë e gjerë Ai është, i cili i përgjigjet nevojtarit, kur ky i drejtohetKrijo prej limonit pije të ëmbël Po, me të vërtetë, me vuajtjen vjen edhe kënaqësiaPërcaktimi i Zotit Mos u bëj parazit Plotëso kohën e lirë me punë Bamirësia ndaj të tjerëve të bën zemërgjerë Mos prit mirënjohje nga askush Si t’i kundërvihemi kritikës qëllimkeqe? Lere të ardhmen të vijëDita është vetëm e jotjaÇka u bë, u bë Mendo dhe bëhu mirënjohësJeto i lumturO Allah!
Shtpia le t jet e gjer
Shtëpia le të jetë e gjerë
Aid el Karni
Në sheriat ekziston koncepti i izolimit, e kjo është të largohesh nga e keqja dhe ithtarët e saj, t’i bojkotosh njerëzit bjerrakohës, që i përkushtohen argëtimit dhe zbavitjeve. Andaj vetëdijesohu, qetësoje arsyen dhe pasuro intelektin tënd me xhevahire të urtësisë dhe hyj në kopshtin e diturisë.
Largimi nga krejt ajo që nuk shpie në mirësi dhe në bindje është ilaç i çmuar, të cilin e kanë shfrytëzuar me sukses njohësit e shpirtit dhe të zemrës. Unë vetëm të këshilloj. Hiq dorë nga tërë ajo çka është e keqe dhe çka të kujton indolencë, indiferencë dhe kotësi. Mënyra e lavdëruar e takimit dhe e shoqërimit qëndron në faljen e pesë namazeve ditore në xhemat, shoqërimin me njerëz të ditur dhe me ndihmën reciproke në mirësi.
Ruaju mirë nga tubimet e ngeshme dhe nga fjalimet e kota. Nëse rastësisht gjendesh në vende të tilla, mundohu t’i braktisësh sa më parë që është e mundur, pendohu për atë mëkat, frenoje gjuhën dhe dije se shtëpia jote është e gjerë. Në raste të tilla shpirti yt është i rrezikuar dhe në të hyn pakujdesia ngase ti rri me njerëz të shkujdesur, fjalët e të cilëve janë fjalë të pavlera. Personat e tillë janë të parët në përhapjen e hutisë, të mjerimit, telasheve dhe krejt këto t’i dëshirojnë pikë së pari ty.
"Sikur të kishin ardhur me ju, do të ishin vetëm pengesë dhe do të hidhnin shpejt mes jush dyshime."
Dëshira ime e vetme është që ti të kujdesesh për vete, të mos largohesh nga shtëpia jote përveç se për fjalë të mira ose për vepra të mira. Kështu sërish do ta ndjesh zemrën tënde. Nuk do të humbësh kohë, s’do ta shpenzosh jetën dhe nuk do ta mësosh gjuhën me përgojime. Nga zemra do të ikë shqetësimi, nga veshët biseda e keqe, ndërsa nga shpirti mendimet e këqija.
Ai që e ka shijuar këtë e di më së miri. Kurse largohu nga ai që është rënduar me iluzione e fantazi dhe i është dorëzuar ëndrrave.
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemusliman
/ tijemuslimanint
© Të gjitha të drejtat e rezervuara.
info@tijemusliman.com